Janvāra recepte

Krāsnī cepti kartupeļi ar ziemīgu pildījumu (4 personām)

Ziema3SAGATAVO IEPRIEKŠ – Ja piedevās gribi pasniegt asnus, izdiedzē zaļās sojas pupiņas vai lēcas. Izmērcē un izvāri mīkstus dzeltenos zirņus

Krāsnī cepti kartupeļi
Nepieciešams:

12-16 vidēji lielu, miltainu kartupeļu, 4 ēdamkarotes sviesta.

Pagatavišana:

Saliec kartupeļus uz cepešpannas. Sadursti to mizu ar dakšiņu, lai tvaiki tiek ārā un cepoties kartupeļi nepārplīstu. Cep 200°C karstā cepeškrāsnī. Cepšanas laikā divas trīs reizes kartupeļus apgrozi. Cepšanas ilgums atkarīgs no kartupeļu izmēra, varētu būt vajadzīgas 40-60 minūtes. Kad tie ir gandrīz gatavi, uzliec tiem mazas sviesta piciņas, lai tās izkūst.

 Kamēr cepas kartupeļi, sagatavo pildījumu.

Ziemīgais pildījums
Nepieciešams:

Ķiploku sviests, dzelteno zirnīšu humuss, ziemas dārzeņi, mājas siera maisījums

Pagatavošana:

Gardajam ķiploku sviestam ļauj izkust karstajos kartupeļos. Iepildi kartupeļos pa karotei humusa, ziemas dārzeņus un virsū liec mājas siera piciņas.

Ķiploku sviests
Nepieciešams:

75 g sviesta
50 ml rapšu eļļas
izspiests ķiploks
sāls

Pagatavošana:

Samaisi sastāvdaļas un nogaršo.

Dzelteno zirnīšu humuss
Nepieciešams:

700 mL vārītu dzelteno zirņu
2 ēdamk. rapšu eļļas
~1½ ēdamk. citronu sulas
5 ēdamk. sakapātu pētersīļu
1 ķiploku daiviņa
1½ tējk. sāls
mazliet ūdens

Pagatavošana:

Samaisi blenderī visas sastāvdaļas, izņemot ķiplokus un sāli. Izspied ķiploku, pievieno zirņu masai un, ja nepieciešams pieliec mazliet sāli.

Ziemas dārzeņi
Nepieciešams:

smalki sarīvēti burkāni
saēvelēti sarkanie vai baltie kāposti
šķēlītēs sagriezts sarkanais sīpols
zaļo sojas pupiņu asni vai lēcu asni
citrons

Pagatavošana:

Sagatavo ziemas dārzeņus un pārslaki ar citronu sulu.

Mājas siera maisījums
Nepieciešams:

mājas siers
garšaugu sāls

Pagatavošana:

Samaisi mājas sieru ar garšaugu sāli.