Site icon Baldones vidusskola

MOT projekts

Baldones vidusskolā turpinām apgūt sociāli emocionālās iemaņas! Esam atsākuši programmas MOT nodarbības dzīvotprasmes apguvei.
Nodarbības ir aktīvs mācīšanās process, kuru laikā skolēni pauž savu viedokli, diskutē, domā, darbojas pāros, grupās un visi kopā. 22.09.2021.
Brīvprātīgās treneres Kristīnes Vilcānes vadībā notika MOT treniņi 9.a un 9.b klasēs. Skolēni guvuši jaunas dzīves atziņas.
Sindija 9.b: “Ja gribi, lai sapnis piepildās, ir cītīgi jāstrādā. Man šodien radās plāns sava sapņa īstenošanā. Šis plāns ir izdarāms”
Einards 9.b: “Ir jāiet pašam uz saviem sapņiem. Tie ir jābalsta uz savu motivāciju un mērķiem. Man pašam ir jāredz savi iemesli, kāpēc kaut ko vajag. 
Man ir daži sapņi uz ko es mērķēju. Es vēlos iestāties Murjāņu sporta ģimnāzijā. Es gribu būt treneris un trenēt jaunāko klašu skolēnus. Es gribu viņus iedvesmot un motivēt sportam.”
Arnolds 9.b: “Ir jābūt drosmīgam. Man pašam ir jāuzņemas sava atbildība un jāiet uz saviem sapņiem. Man liekas es esmu pietiekami drosmīgs. Par savu sapni vēl pagaidām negribu nevienam neko teikt.”
Gustavs 9.b: “Es domāju par sapņošanu. Es gribu, lai mani mērķi piepildās. Man ir plāniņš galvā. Es esmu drošs, ka viss piepildīsies par 100 procentiem.”
Rihards 9.b: “Es gribu iet uz priekšu.”
Linda 9.b: “Es domāju par to, lai es būtu pati sevis vislabākā versija – ir jāsapņo, ir jātiecas uz priekšu.”
Patrīcija 9.b: “Nevajag padoties. Zinu ir cilvēki, kuri netic man. Es domāju par to, ka vajag izraudzīties savā tuvumā cilvēkus, kas paši vēlas kaut ko sasniegt. Viņi mani saprot.”
Ričards 9.b: “Es parasti nedomāju par iesaistīšanos sarežģītās situācijās. Šodien nodarbībā es mazliet pārvērtēju savu viedokli. Iesaistīties vai neiesaistīties – tam ir nozīme, es varu kaut ko mainīt, tas nav tik vienkārši.”
Sintija 9.b: “Man patika, kad asociāciju spēles laikā manī ieklausījās. Tad es biju preicīga.”
Anrijs 9.b: “Ja es palīdzēšu citiem, es saņemšu kaut ko pretī. Visu laiku saņemt, neko citiem nesniedzot – tā tas nevar būt.”
Santa 9.b: “Drosmes var būt ļoti dažādas. Tā var izpausties ne tikai riskantās lietās, bet pavisam vienkāršās – pieiet kādam klāt, sasveicināties, kaut ko pateikt. Man citreiz tas arī neizdodas.”
Melisa 9.b: “Man patika uzzināt citu viedokli par manu drosmi. Es šodien sapratu, ka mūsu klase īstenībā nav nemaz briesmīga.”
Grieta 9.b: “Mani sapņi savā starpā ir ļoti saistīti. Lai savu galveno sapni sasniegtu, man ir ļoti liels laika posms jāgaida. Tos saistītos sapņus, es varu piedzīvot jau tagad.”
Andīna 9.b: “Ir jākāpj ārā no komforta zonas.”
Rihards 9.b: “Nevajag savu spēku izniekot visādās nejēdzībās.”
Armands 9.b: “Mani sapņi ir diezgan vienkārši sasniedzami. Es to varēšu.”
Lūkass 9.b: “Es domāju par savstarpēju uzticēšanos. Tas pamats visam.”
Evelīna 9.a: “Jāseko saviem sapņiem, pat – ja tie pašam izklusās neticami. Man arī ir tāds neticams sapnis un nezinu, kā to piepildīt. Domāšu.”
Daira 9.a: “Es arī domāju par saviem sapņiem. Ez zinu, kā savu īstenot.”
Amanda 9.a: “Man ir svarīgs tuvāko atbalsts un es domāju, man tas ir. Atbalsts ir kā propeleris, lai iestartētu pats sevi. Es sapratu, ka pati vēl īsti nezinu, ko gribu piedzīvot. Tagad es gribu salikt pati savus plānus.”
Dārijs 9.a: “Es domāju par to, kas ir iedvesma. Man iedvesma ir tiekšanās uz kaut ko, kas pašam patīk.”
Oskars 9.a: “Nekad nedrīkst apsmiet cita mērķus. Mums katram ir spēks palīdzēt vai sabojāt otra dzīvi. Es gribu palīdzēt.”
Agnese 9.a: “Jābūt pašam savs viedoklis.”
Emīlija 9.a: “Katram cilvēkam ir savs iedvesmas paraugs. Mans iedvesmas avots ir mans tētis. Viņš ir uzmanīgs un ļoti rūpīgs darītājs. Viņš visu dara pamatīgi.”
Kristiāns 9.a: “Svarīgi ir ieklausīties un iet savu ceļu. Man pašam vēl nav sava ceļa. Tagad es par to padomāšu.”

MOT koordinatore skolā I.Bēmere

Exit mobile version