Site icon Baldones vidusskola

MOT projekts

Baldones vidusskolas 7.a, 7.b, 7.c klase turpina dalību programmas MOT nodarbībās dzīvotprasmes apguvei. Nodarbības ir aktīvs mācīšanās process, kuru laikā skolēni pauž savu viedokli, diskutē, domā, darbojas individuāli, pāros, grupās un visi kopā. 7.a, 7.b klasēs 10.12.2021. un 7.c klasē 16.12.2021. brīvprātīgā MOT trenera Kaspara Priedes vadībā notika otrā nodarbība. Skolēni guvuši jaunas dzīves atziņas.

Elizabete 7.a: “Es iemācījos izteikt klases biedram komplimentu. Mēs vēl runājām par to, kā pateikt “nē”. Es to vēl labi nemāku.”

Katrīna 7.a: “Es vairāk sapratu par to, kas ir sadarbība. Ir svarīgi savstarpēji sastrādāties, nevis atgrūst vienam otru.”

Gustavs O. 7.a: “ Es mācījos to, kā klases biedram izteikt komplimentu. Līdz šim vēl nav sanācis to darīt. Jāpadomā!”

Pēteris M 7.a.: “MOTā es nostiprināju savu sapratni par to, kā cilvēkiem likt labāk justies skolā. Es varu otram likt labāk justies neskraidot, nebļaustoties. Es varu otram kaut ko iedot. Es varu palīdzēt.”

Markuss P. 7.b: “Es sapratu, ka arī internetā jābūt jaukiem vienam pret otru. Nedrīkst sliktus vārdus veltīt otram, jo tas var otram bojāt pašsajūtu. Man pašam iepriekš ir bijis visādi…”

            Marianna 7.b: “Es zinu, ka nedrīkst nevienu apvainot internetā. MOT stundā vairāk domāju par to otru, kas atrodas aiz dator ekrāna. Mēs nekad nevaram būt droši, kas tur slēpjas.”

            Gerda 7.b: “Es vairāk padomāju par to, ka nedrīkst nevienu apcelt. Tas otram cilvēkam var radīt nenovēršamas sekas.”

            Marika 7.b: “Es sapratu, ka man ir svarīgs citu viedoklis. Aizskarošs viedokli man var radīt aizvainojumu, bet pozitīvs var radīt prieku.”

            Edgars 7.b: “Man palika prātā tas, kā vajag uzvesties internetā. Nevajag pašam par sevi personiskot svarīgu informāciju un nevajag pašam būt ļaunam pret citiem.”

Katrīna 7.c: “Es šodien nodarbībā kļuvu drošāka. Bija šokējoši uzzināt citu labās domas par sevi! Es nezināju, ka citi par mani var pateikt tik daudz labu vārdu.”

Rendijs 7.c: “Es sapratu, ka citus nevajag apvainot. Tas var atnākt atpakaļ. Tā man ir bijis.”

Viktorija 7.c: “Man MOT nodarbībās patīk, ka treneris daudz runā un stāsta par sevi. Mēs arī starpbrīdī parunājamies tāpat vien. Man patika, ka viņš pastāstīja par savu personisko pieredzi. Viņš bija tik atklāts! Es gribētu iemācīties būt atklātāka.”

Nika 7.c: “Man visvairāk patika, ka treneris stāstīja par savu dzīvi un prasīja mums par mūsu dzīvi. Un vēl bija pārsteidzoši dzirdēt par savi tik labus vārdus no citiem klases biedriem. Manuprāt es nemaz neesmu tik jauka.”

Žanis 7.c: “Mēs runājām par to, kādu klasi vēlamies un kāda klases mums ir. Sapratu, ka pagaidām vēlamais ļoti atšķiras no esošā. Es zinu, kas jādara, lai tā nebūtu – nevajag pašam nevienam neko sliktu teikt vai darīt.”

MOT koordinatore skolā

Ilona Bēmere (mob.tel. 27841411)

Exit mobile version