Krāsnī cepti kartupeļi ar ziemīgu pildījumu (4 personām)
SAGATAVO IEPRIEKŠ – Ja piedevās gribi pasniegt asnus, izdiedzē zaļās sojas pupiņas vai lēcas. Izmērcē un izvāri mīkstus dzeltenos zirņus
Krāsnī cepti kartupeļi
Nepieciešams:
12-16 vidēji lielu, miltainu kartupeļu, 4 ēdamkarotes sviesta.
Pagatavišana:
Saliec kartupeļus uz cepešpannas. Sadursti to mizu ar dakšiņu, lai tvaiki tiek ārā un cepoties kartupeļi nepārplīstu. Cep 200°C karstā cepeškrāsnī. Cepšanas laikā divas trīs reizes kartupeļus apgrozi. Cepšanas ilgums atkarīgs no kartupeļu izmēra, varētu būt vajadzīgas 40-60 minūtes. Kad tie ir gandrīz gatavi, uzliec tiem mazas sviesta piciņas, lai tās izkūst.
Kamēr cepas kartupeļi, sagatavo pildījumu.
Ziemīgais pildījums
Nepieciešams:
Ķiploku sviests, dzelteno zirnīšu humuss, ziemas dārzeņi, mājas siera maisījums
Pagatavošana:
Gardajam ķiploku sviestam ļauj izkust karstajos kartupeļos. Iepildi kartupeļos pa karotei humusa, ziemas dārzeņus un virsū liec mājas siera piciņas.
Ķiploku sviests
Nepieciešams:
75 g sviesta
50 ml rapšu eļļas
izspiests ķiploks
sāls
Pagatavošana:
Samaisi sastāvdaļas un nogaršo.
Dzelteno zirnīšu humuss
Nepieciešams:
700 mL vārītu dzelteno zirņu
2 ēdamk. rapšu eļļas
~1½ ēdamk. citronu sulas
5 ēdamk. sakapātu pētersīļu
1 ķiploku daiviņa
1½ tējk. sāls
mazliet ūdens
Pagatavošana:
Samaisi blenderī visas sastāvdaļas, izņemot ķiplokus un sāli. Izspied ķiploku, pievieno zirņu masai un, ja nepieciešams pieliec mazliet sāli.
Ziemas dārzeņi
Nepieciešams:
smalki sarīvēti burkāni
saēvelēti sarkanie vai baltie kāposti
šķēlītēs sagriezts sarkanais sīpols
zaļo sojas pupiņu asni vai lēcu asni
citrons
Pagatavošana:
Sagatavo ziemas dārzeņus un pārslaki ar citronu sulu.
Mājas siera maisījums
Nepieciešams:
mājas siers
garšaugu sāls
Pagatavošana:
Samaisi mājas sieru ar garšaugu sāli.